Hai, recunoaște, ai purtat ceva roșu în noaptea de Revelion pentru că roșul atrage dragostea? Sau ai gustat dintr-un pește, pentru un strop de noroc și ca să treci prin noul an ușor ca peștele prin apă? Sau poate ai lăsat geamurile larg deschise, pentru ca noul an să pătrundă mai repede în casa și în viața ta.

Dacă ar fi să pariem care e superstiția la care ai avut cea mai mare grijă, suntem aproape siguri că ai fost extrem de atent ca Anul Nou să nu te prindă cu portofelul sau buzunarele goale. Dacă vreți să știți, acest obicei nu este doar o cutumă este-europeană, ci se regăsește chiar și în tradiția chineză. Ce-i drept, chinezii sărbătoresc mai târziu intrarea într-un an nou, dar asta nu-i împiedică să-și ofere plicuri roșii, cu însemne specifice, care conțin bancnote nou nouțe, semn al prosperității.

Pentru mulți dintre noi, banii sunt expresia succesului. Muncim pentru satisfacția noastră, ca să fim apreciați, ca să dăruim ceva lumii, dar și ca să facem ceva bani. Nu mulți, dar suficienți cât să n-avem grija zilei de mâine și să putem să ne dedicăm mai mult lucrurilor care ne aduc bucurie. Astfel, eforturile noastre se oglindesc și prin câștigurile materiale pe care le obținem. Suntem mai motivați atunci când munca noastră este răsplătită pe măsură sau, din contra, punem frână dacă strădania noastră nu este apreciată și în acest fel.

În altă ordine de idei, suntem sătui de jobul care ne acaparează de la 9 la 17 sau chiar mai mult. Ne-am dori să avem mijlocele financiare ca să putem renunța fără constrângeri jobul de zi cu zi. Poate ne-ar prinde bine și un an sabatic, că tot e în trend, dar pentru asta chiar avem nevoie de o bază financiară.

Am așteptat nerăbdători noul an, al noilor începuturi. Avem planuri mari, obiceiuri de care vrem să scăpăm și pe care să le înlocuim cu altele noi, mai bune și mai sănătoase. Începuturile ne dau aripi și speranța că putem mai mult, iar banii par să fie soluția pentru multe dintre dorințele noastre:

  • libertatea să călătorești și să vezi lumea;
  • independența care să-ți permită să te bucuri de timpul și de prietenii tăi;
  • accesul la cursurile sau specializările pe care ți le doreai;
  • capacitatea de a putea contribui la o lume mai bună…

Poți să continui singur lista cu toate lucrurile pe care ți le-ai putea permite dacă ai bifa rezoluția lunii ianuarie: să faci mai mulți bani. Accepți provocarea?