Project for Awesome – Online creators decreasing world suck 😊. Sună atât de fain că nici nu-ți vine să traduci  în română! Cu strădanie ți-ar ieși un soi de oameni creativi care vând chestii online fac lumea mai puțin nasoală. Mai exact, timp de trei zile pe an, mii de oameni publică videouri în care susțin și îndeamnă la acte de caritate, apoi ele sunt votate de comunitate și câștigătoarele primesc banii adunați din fundraising.

P4A a fost programat anul acesta pe 6 decembrie 2019, la ora 12:00 EST și ține până duminică la prânz (8 decembrie 2019, ora 11.59am). Toată comunitatea promovează aceste postări video ca să strângă bani pentru cauzele sociale pe care le susțin. Anul trecut au strâns 1.639.996 $, deci e serioasă treaba.

Frații John și Hank Green au lansat P4A în 2007. Băieții ăștia fac o grămadă de lucruri super interesante, sigur ați auzit măcar de unele dintre ele. John Green e unul dintre cei mai apreciați autori de literatură pentru adolescenți, cu tot felul de premii primite și deja două filme făcute după cărțile lui. Scopul fraților Green e să facă lumea mai bună și să crească Nerdfighters – comunitatea care va transforma ”tocilar” din insultă în compliment. Și ca să arate lumii întregi că knowing is cool, John și Hank au lansat un canal YouTube pe care predau cursuri, ei și alți oameni faini – Crash Course se numește. Intrați de curiozitate și numărați bine zerourile 😊: 10 milioane de abonați și peste 1 miliard de vizualizări. Tot împreună au și canalul vlogbrothers pe care postează de două ori pe săptămână și care are peste 3,3 milioane de abonați. Jumătate din încasările din publicitatea pe YouTube merg către Foundation to Decrease World Suck

 

Cum funcționează P4A?

Acum că știm cine sunt genialii care au venit cu ideea, să ne întoarcem la Project for Awesome, care e un proiect al acestei Foundation to Decrease World Suck.

Mai întâi, cei care vor să se implice în proiect se filmează vorbind despre cauze umanitare în care cred și încearcă să fie cât mai convingători, ca să obțină cât mai multe voturi. Videourile trebuie trimise între 3 și 8 decembrie.

Partea a doua este cea de fundraising în campania Indiegogo unde poți dona și primești în schimb tot felul de lucruri faine, de la calendare, monede presate și lucrări de artă semnate la videouri exclusive sau podcasturi. Indiegogo se întâmplă între 3 și 11 decembrie.

A treia parte e cea mai palpitantă, respectiv LIVEstreaming-ul de 48 de ore!!! Frații Green găzduiesc un maraton de două zile în care rulează non-stop videouri primite în P4A. Nimeni nu știe exact ce se va întâmpla între 6 și 8 decembrie, de obicei lucrurile o iau razna 😊. John și Hank au niște invitați speciali, se mânjesc cu unt de arahide, inhalează heliu, fac marionete din șosete… E o nebunie. Dacă aveți cum, join the party că n-o să regretați.

Banii se împart în felul următor: toate încasările din perioada 3-7 decembrie vor merge către Save the Children și Partners in Health, iar cei strânși în a doua parte a campaniei (7-11 decembrie) se duc către cauzele umanitare care apar în videourile cele mai votate de comunitate.

Dacă vreți să contribuiți, fie faceți repede un video în care să vă susțineți cauza și urcați-l pe platformă, fie dați vestea mai departe folosind #p4a2019. Și don`t forget to be awsome! O deviză bună de trezit în fiecare dimineață…