Când nu vorbea cu cei cinci copii ai ei, irlandeza Amanda Teague vorbea cu spiritele. Nimic ieșit din comun pentru ea până în ziua în care a întâlnit fantoma bătrână a unui pirat tinerel.

Spre deosebire de toate celelalte stafii cu care mai pălăvrăgise, piratul acesta a stârnit ceva în ea. I-a apărut în viață într-o zi când stătea tolănită pe pat. Îi plăcea compania lui, îl dorea în viața ei din ce în ce mai mult… Ce mai, se îndrăgostea de el. Luni de zile a făcut tot felul de chestii romantice cu fantoma: s-au plimbat cu mașina, s-au uitat cu orele la TV… Și, pe măsură ce timpul trecea, sentimentele ei erau tot mai profunde, tot mai puternice.

După vreo șase luni de relație, n-a mai putut. A cedat. A acceptat cererea lui în căsătorie. Chit că nu-l vedea, doar îl auzea și îi simțea fiorul. Dar el i-a spus că seamănă cu Bob Marley și ea, desigur, l-a crezut. Făcuseră și dragoste deja și, spunea Amanda, se dovediseră a fi și compatibili sexual. Magic, clar!

Acum vreun an, a fost nuntă mare care s-a dat și pe la televizoare. A angajat un actor care să se îmbrace în cel mai  de succes pirat modern – Jack Sparrow – și să întruchipeze mirele prezent în sufletul ei.

Dar căsnicia n-a durat decât vreun an. Amanda a mărturisit în fața lumii că s-a dus amorul. Că n-a mers. A dat de veste mai întâi pe Facebook, mai apoi prin interviuri. “Simt că a venit vremea să spun tuturor că mariajul s-a sfârșit. O să explic, desigur, ce s-a întâmplat, dar pentru moment vreau să fiu foarte precaută.” Adicătelea, un fel e nu te pui cu fantomele, chiar dacă v-ați iubit cândva.

Așadar, câtă vreme se întremează Amanda după divorț și ne spune ce s-a întâmplat, despre motivele despărțirii nu pot fi decât speculații. Amanda spune doar că, imediat după ce s-au căsătorit, a început să simtă că soțul ei fantomatic o suge de energie. Rapid, s-a gândit că, de fapt, ăsta e și motivul pentru care s-a însurat cu ea: ca să se hrănească nonstop cu viața din ea. S-o vampirizeze energetic din lumea lui de fantome.

Probabil că și diferența de vârstă a fost decisivă. 300 de ani diferență pot duce la concluzia nepotrivirii acute de caracter.

Oricum, despărțirile sunt dureroase. Știm asta din carți, filme și istorii amoroase personale. Iar situația Amandei e atât de dureroasă încât pare să impună spitalizare.